Print deze pagina

Contact

Contactpersoon: Eric Saras

Gemeente Oss 14 0412
info@as50.nl

 

Samenwerkingsverbanden

Maakindustrie, agro & logistiek

Maakindustrie, agro & logistiek

De economische structuur van het gebied is sterk. Een sterk midden- en kleinbedrijf (MKB) en grote landelijk en internationaal opererende ondernemingen vormen de pijlers. Kenmerkend is de grote mate van creatief ondernemerschap en betrokkenheid bij de regio. Bedrijven als MSD, Unilever, Vos Logistics, Jumbo, Sligro, Van der Lande, Cehavé, DMV/Campina, BeterBed en Van Tilburg zijn een selectie uit een langere lijst aansprekende voorbeelden. Bedrijven die hun oorsprong in deze regio vinden en vaak familiebedrijven zijn.

De agrologistieke keten is vanouds sterk en compleet in dit deel van Noordoost-Brabant. Anders gezegd: er zijn bedrijven actief ‘van grond tot mond' en ‘van zaadje tot karbonaadje'. Veel industriële bedrijvigheid heeft haar wortels in de agrarische sector.

De infrastructuur kent sterke hoofdassen: de A50, de A59, de verbeterde N279, Maas, Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn ‘s-Hertogenbosch-Nijmegen zijn hoofdaders. De havens van Oss en Veghel zijn tot belangrijke binnenhavens ontwikkeld in het netwerk van de Rotterdamse haven.

Burgemeester Moorman van Bernheze: "Vanuit sterke lokale en regionale netwerken werken we aan een excellente topgregio agri & food van de toekomst."